Helgen!!

Skrivet 2010-10-31 @ 21:01:28
Passar på att blogga lite i pauserna mellan Ensam mamma söker :P
Det har vart en full helg med massor av trevligheter. I går va det kalas hos Jonas morbror sen drog vi iväg hela familjen till sigtuna till Rebecca, Ante och Tilde. Där vart det massa bus, lek, prat, skratt, god mat och dryck. En toppen kväll för oss föräldrar och de små töserna. De verkar ha så kul ihop tjejerna även om det blir lite gnabb ibland. Men det går inte att komma undan när Elvira leker för hon har så stark vilja i allt hon gör. Men sånt hör till lite så... Så tack så jätte mycket för en underbar kväll Rebecca och Ante, måste göras om snart!!!!
Smidde några planer vi vuxna om en barnfri kväll tillsammans :P
Full fart med varsin vagn!
Tilde:  "Elbira puss!"
mums efterrätt!!
Självklart skulle de sitta i samma lilla stol också och mysa finns
det hjärterum så finns det stjärterum :)
I dag va det dags för helgens höjdpunkt nämligen BUGG!!! Oj oj oj va kul det e men börjar bli lite svårt nu.. men det blir nog bra till slut när man fått fart på alla snurrar  :P
Sen vart det middag hos mor och far som det blir varje söndag :P syrran och min mormor va också där, på förmiddagen va mormor hos och fika de lite.
Ida har ju vart i ullared och shoppat loss och hon kom hem med en pippi ryggsäck åt Elvira och gissa om hon har gått runt med den. På och av på och av i och ur med saker hela kvällen. Hon ville tom ha den på sig när hon skulle äta middag :P Tack snälla Tant Ida<3
Nej nu blir det lite film mys med älsklingen!!!!
Puss och hej leverpastej!!!

Fredag 29/10

Skrivet 2010-10-29 @ 22:12:12
Idag har jag vart på kurs för tredje och sista gången *för denna gång* har gett mycket faktiskt denna kurs. Så nu har man lite mer på benen:)
Elvira va inte helt bra i magen och rumpan igår så hon fick vara med mormor idag. För det verkar vara så svårt för dagis att sköta detta med blöjor och smörjning *suck* men nu ska jag prata allvar med dem att de måste fixa det för min tjej är väldigt känslig så gör de inte det ordentligt kommer hon ju inte kunna gå på förskolan.  Men ska köpa nått som förebygger också så... Men hon har haft en toppen dag med mormor först en stund på jobbet där hon charmade varenda en och sen massa bus och lek =) Vart glad och på topp humör hela dagen och kvällen, hon va helt tokig och busig hela kvällen hos mormor och morfar så hon somnade som en stock i bilen hem :P
Nu har det vart mys med rödvin ost kex och Idol!! Och de två finallisterna är ju självklara tycker jag : Jay och Minnah!!!! GRYMMA ikväll!!!!!
Nu fortsatt mys!! Trevlig fredag kväll gott folk!!!

Torsdag 28/10

Skrivet 2010-10-28 @ 07:57:26

Trött på att varje morgon ha denna ständiga hemska huvudvärk ovanför ögonbrynen. Vill knappt ha ögonen öppna *suck* har haftd et i över en vecka nu.....

Igår upptäckte vi att ett rör i badrummet stod och läckte lite, så Jonte skulle skruva till det och det skulle han inte gjort *fjjong* så sprutade det vatten. Den skruven va lagom kexig och trasig. Så det va bara att samarbeta och fylla upp några skålar med vatten så vi hade nu till morgonen, för detta va kl 22 igår kväll så det va ju inte bara att åka och köpa en ny skruv. Så på morgonen har det vart lite annorlunda utan vatten men det gick med det vi fyllt upp i skålarna så... Får hoppas det blir ordning på det ikväll!!!!

Nej nu snart dags att jobba hörreni!! Fortsatt trevlig dag!!!

Bilder från helgen!!

Skrivet 2010-10-26 @ 19:40:57
Lördagens dukning, förrätt(räkcocktali) och efterrätt(chokladcheescake).
Varmrätten va potatisgratäng,fetaost sallad och helstekt ytterfile.
Elvira tyckte det av jätte spännande med lilla Amy på besök!!
Elvira saknar tydligen sin babysitter så hon lånade Amys en stund, den passade ju väldigt bra :P

 

 

Amy passar lite bättre i den. En glad liten tös =)

 

Dotter och pappa!!

 

Amt stångas med Jonte =)

 

 

Elvira i sin fina pyjamas hon fick av moster *gudmor* i söndags!!

Jätte häftig, i bilen hem så såg man att skelettet lyser:P

Helgen!

Skrivet 2010-10-24 @ 19:57:32
I går va Linus Tessan och lilla Amy här, åt god mat och pratade och skrattade en hel del =) Det blev tre rätters middag och det fick bra betyg lät det som. Det blev en jätte mysig kväll, Elvira tyckte det va jätte kul med Amy hon visste inte till en början om hon skulle våga ta på henne eller inte fast hon ville. Så fort Amy lät på något sätt så log Elvira stort, det va så roligt att se. Till slut vågade hon peta och killa Amy lite hihihi. Så söta!!!!!!
När barnen somnat blev det god dricka och godis :P och så gjorde vi en rolig lek som Tessan kom på, ungefär som spelet Alias att man skulle beskriva ett ord uten att säga något av det som man skulle beskriva.. öhh ja hoppas ni fattar vad jag menade där hahah:P och det blev många goa skratt där kan jag lova!!!!!
Tyvärr är det så att jag va hos min mor och far idag och kameran ligger kvar där. *arg* men får lägga upp de i efterhand i morn!!
Idag va det dags för den härliga buggen igen:D och det va så himla kul idag!!! Idag kändes det verkligen att man lärt sig. Fick lära oss en ny jätte rolig snurr också, super!!! Sista låten får vi dansa fritt och då märker man verkligen vad man har lärt sig och det e såååååå super duper kul, kan knappt vänta tills nästa söndag!!!!
Sen vart det middag hos mor och far syster min va där också och Elvira fick en jätte fin pyjamas av henne, den är ljusrosa med ett vitt skelett framtill som lyser i mörker hihi superfin!! Tack snälla moster "gudmor"
Nej nu dags för ensam mamma söker hörröni!!!!!
Puss och hej!!!

Fredag 22/10

Skrivet 2010-10-22 @ 21:14:28
Sitter här i soffan för mig själv och tittar på Idol *och kollar runt på datan* Elvira sover som en stock efter en riktig mys och bus kväll hos Ida<3 Va till Ida en sväng hela familjen på lite fika och mysigt prat! hade gärna vart kvar några timmar till kände jag men Jonte skulle iväg så... får ta det en annan gång.. Blir en hel del helger snart efter varandra som vi har massa roliga danser inbokade, och en kryssning :P Japp igår bokade vi en dansbandskryssning, så jag ska iväg ut på sjön igen :P Löv it!!!! hehehe... Satt och pratade om det idag, jag har fanken inte festat på över en månad och ska ha det lugn och skönt denna helg och nästa med... så länge har jag nog inte tagit det lugnt sen jag va gravid... om ens då :P hehehe  nej det finns ingen underbarare än att ha familje mys helgar!!!! Helgar?? Heter det så?? jaja..
I morn blir det myskväll med Linus Tessan och lilla Amy de kommer hit på middag och sover kvar så det ska bli såå himla mysigt. Va ett tag sen vi såg nu så ska mysa ihjäl Amy, nej då... det va lite fel valda ord. Men ska gosa massor...
Elvira målar en teckning till Ida!!
Ida skämmer bort Elvira med en egen skål med chokladbitar.. hon va jätte fin efter det =)
God kväll god kväll!!

Ett vuxen poäng till =)

Skrivet 2010-10-21 @ 07:59:42

Igår va det föräldrarmöte på Elviras förskola. Jätte mysigt med tända ljus och frukt. Det va roligt att träffa och se lite flera föräldrar för det är inte ofta man gör det...
Och jag kände på mig att jag skulle ta åt mig något när jag åkte dit, och mycke riktigt jag ställde upp på att vara förskolerådsrepresentant :P Ska sitta med i ett möte per termin och prata om förkolans ekonomi, fixa gården och om det är något annat som är vikigt för förskolan. Det blev jag och en mamma till, lite kul för den mamman är också från Vattholma så det va kul att även hon ville, för den mamman är den vi har pratat mest med och träffat hemma i parken och så.
Så jaha då blev man genast lite vuxnare :P Det känns lite kul faktiskt, jag är ju sån som tycker om att ha lite extra ansvar ibland :)

Nu dags för arbete, trevlig torsdag allesammans!!

Tisdag 19/10

Skrivet 2010-10-19 @ 20:44:54
I helgen hade jag och älsklingen en underbar kryssning <3 det blev mycket mys, en del skratt, många goda drinkar, god mat och lite dans på det :P det va toppen!!!  Jag älskar verkligen att åka båt!!!!  Det är synd bara att det är så många som blir alldeles för för fulla!!! Hörde på båten när vi gick på att en tjej va så full kvällen innan att hon ramlat nere från en av trapporna och slagit ihjäl sig :(  tråkigt verkligen! Men men vi hade det toppen i alla fall!!!!
Idag har Elvira haft fotografering på dagis. Är lite besviken för Jonas satte upp hennes hår i en hästsvans på dagis och jag ville ju ha hennes fina långa hår utsläppt på korten men men... Va irriterad hela förmiddagen, men sen tänkte jag att min ängel är alltid fin!!! Så jag hoppas bilderna blir bra i alla fall. Jag vill ju att första dagis kortet sak va perfekt.. men sån är jag! Löjligt!! Jag kanske det, men det är viktigt för mig!!!
Har precis kommit hem från ett underbart träningspass Zumba :) Jag och bästaste syster köpte ett varsit årskort i dag så nu jäklar ska här börjas träna!!!  Zumba va jättekul men lite svårt. Men det blev mycket skratt och så mycket glädje!!! Där fick man lite användning av den rumpan man har heheh :P  Men jag längtar verkligen efter att får köra bräda igen, det är min absolut FAVVORIT!!! Så det blir till att boka nu så vi får ett pass nästa vecka, LÄNGTAR!!

Trevlig kväll alla sköna människor!!


15 oktober 2010 kom de första snöflingorna!

Skrivet 2010-10-15 @ 21:09:55
Ja då har de första snöflingorna kommit. Skratta eller gråta? Kunde inte låta bli att le när man såg att de dinglade ner från skyn men tycker jag om det egentligen?? Nja det e frågan, det kan få vänta lite till tycker jag. Vill inte ha vinter ännu...
Men Elvira tyckte det va jätte spännande :D
"Titta däj"
Nu är det fredag och idol för tillfället, skrivit liten packlista så vi inte glömmer nått i morn :) och så har vi tagitfram kläder till morgondagens roligheter :D ska bli så kul och skönt för mig och babe att komma iväg och mysa och ha skoj!!! Så i morn ska Elvira va med farmor och Micke, medan vi ska åka Cinderella och äta och dricka gott=)
Nu får ni ha en fortsatt trevlig fredag kväll gott folk!!!!

12/10 Tisdag

Skrivet 2010-10-12 @ 21:03:34
En helt vanlig dag. Ja vad ska jag skriva.... inte hänt nått särskilt.
Igår va vi hela familjen en sväng på höstmarknaden, det är lite mysigt tycker jag. Trots trängseln med vagnen, men det gick bra. Ställer man in sig på att det blir lite jobbigt så tar man det lugnt. Hittade en del men köpte inte så mycket.. jag höll fingrarna i styr.. :P köpte lite nougat godis och en hjortkorv. Sen va vi upp till gränby centrum en snabbis och handlade lite, och köpte sockerplast till Elvira och så hittade jag 3 tröjor och ett par jeans för 200:- som jag inte kunde låta bli att köpa!! Det tycker jag av ett fynd!!!
Bjuder på lite bilder från vår vardag:
Ja Elvira avgudar Pippi, varje dag när vi kommer hem från dagis hämtar hon Pippi filmen och kommer till mig ocg säger: "Mamma pippi häj" :) Och hon skrattar och ler och älskar verkligen att se på pippi.





Elvira och pappa busar, här gungar de tillsammans på snigelgungan :) Mina två älsklingar<3


Trevlig kväll alla vänner!!!


Lördag 9/10

Skrivet 2010-10-09 @ 20:26:06
Sitter här i soffan med två fina pippi tofsar som Jonas är jätte stolt över att han satt upp på mig :P

Hela förmiddagen va vi ute på gården och hade städning med kvarteret och det gick bra, Elvira hjälpte till hon med..
Träffade några fel grannar som man inte träffat på än så det va trevligt, sen finns det ju alltid de där som inte bryr sig om alls att komma fram och hälsa och så.
Sen resten av dagen tog vi en slappar dag, jag tvättade lite och Jonas röjde lite i garaget en stund bara. Sen blev det massa mys, bus och film.
Elvira tog en premiär bad i nya badkaret och det va en höjdare. Gud va hon älskar att bada verkligen. Hon ville absolut inte så upp men till slut så.. :)
Och kors i taget så kom hon inte med pippi filmen sen utan hon ville se Emil *jjiihuuu variation*
Så nu sover pluttan och det blir mys med älsklingen vid tvn med snask och tända ljus!!

Lördag morgon 9/10

Skrivet 2010-10-09 @ 07:31:27
Elvira skulle som vanligt upp 06.00 så nu har vi hunnit äta frukost och klätt på oss och nu ser vi på latjo lajban och Jonte sover en stund till. Men inte så länge till för 9.30 är det samling ute på gården för en höststädning. Så det blir till att va ute hela förmiddagen idag, men det ska bli lite trevligt att få träffa alla nya grannar lite mer. Och hälsa på de man inte hälsat på än.
peppar peppar har inte Elvira tjatat om någon Pippi film än, får väl se hur lång tid det dröjer :P
Trevlig lördag mina vänner!!

Nya håret

Skrivet 2010-10-08 @ 15:53:45
Ja det vart ju inte som jag hade tänk mig när jag gick dit men men.. hade tänkt att bli ljusare men kom överrens med frissan att det va bättre för mitt hår att bli mörk. Så ok sa jag, vi la i mörkt med en ljusare nyans i mitten av håret så det skulle bli lite effekt i det. Och så klippte jag också men vågade som vanligt inte så mycket så... :P
Va ett tag sen jag klippte och färgade så det är kanske det att det är så ovant med lite kortare och så himla mörkt igen... Får se vad det blir nästa gång...
Före Efter

Två av tre sjuka... 4/10

Skrivet 2010-10-04 @ 19:39:47
Idag va mina två älsklingar hemma för de va bra hängiga båda två. De blir hemma i morn med så de blir bra. I morn ska Jonte åka med Elvira till BVC också, jag ringde dem i dag för att Elvira har fått ett hemskt blöjeksem som inte vill ge med sig. Lilla tösen gick i dag och drog i blöjan och sa "aj aj" så det va bara att låta henne gå utan så mycket det bara gick. Så hoppas vi får nått bra emot det i morn..
Annars har det vart en helt vanlig måndag.
Och fortfarande ingen kameraladdare som tittat fram :( nej det blir nog till att köpa en ny snart för kameran är helt död och jag blir tokig att va utan kamera!!!!!
Trevlig kväll alla vänner!!

Söndag och bugg =)

Skrivet 2010-10-03 @ 19:18:51
Idag han vi med mycket här i familjen. Storstädat huset på morgonen åkt in till stan in till gränby en snabbis, tömt kärran på skräp och åkt och hämta ett badkar som vi fått begagnat. Ska bli sååå skönt att få in det så vi kan bada och att Elvira kan få bada i lite större. Sen va det ut på en snabb kopp kaffe i Läby för sen va det dags för söndagens höjdpunkt BUGG :D det är såå himla kul alltså!!! I dag blev det extra kul för det blev lite avancerat, hehe jag hängde inte med där ett tag med lla steg och snurrar hit och dit, ändå har jag dansat en del innan. Men kommer nog in i det, det är så svårt också när man dansar med olika och alla kavaljerer dansar så olika och olika bra. Min kavaljer Jocke och Idas kavaljer Johan är bäst tycker jag så vi kan väl få hålla oss till dem tycker jag :P men man lär väl sig mer på att dansa med olika så...  Längtar redan till nästa söndag!!!!!!!!
Blev jätte god middag hos mamma och pappa sen, passar på och äter middag där söndagar när jag ändå är i björklinge på bugg... Men så är det så att Elvira blev dålig igen, så kom hem och hade 38,1 i feber igen. Hon blev jätte förkyld i fredags ju och nu kom febern vet inte om det är pga av sprutan förra veckan. Men Jonte börjar bli dålig han med, han är alldeles vit prickig i halsen så får se om mina två älsklingar blir hemma i morn.
Nu är det snart ensam mamma söker hörre ni det har väl ingen missat!!!!

Lördag 2/10

Skrivet 2010-10-02 @ 19:23:21
En trött men bar lördag. Blev inte mycket sömn i natt med en tjej som blivit jätte förkyld och behövde näs spray och sövas om mitt i natten och en karl som somnar på bussen och hamnar i österbybruk.. så då log man och väntade på att han skulle kunna komma hem.. och när han väl är hemma i sängen då snarkar han som en traktor.. *suck* ja så några timmar vart det väl men inte många för 5.25 skulle Elvira upp...
Men det va bara att gilla läget. Det vart en del gjort idag i alla fall, tvättning långpromenad och lite gjort i trädgården..
Och nu snart blir det lördagsmys med älsklingen, film och chips o dipp *mums*  Än så länge är vi tre uppe för Elvira vill inte sova än verkar det som... men e det lördag så är det..
I morn är det dags för bugg igen!!!! JJIIHHUUU får se hur Ida mår, hon ska parta och ha skoj i kväll så snurrarna kanske blir lite jobbiga i morn :P
Trevlig lördag kväll allesammans!!

Fixat ny design =)

Skrivet 2010-10-01 @ 23:15:59
Fick min design på http://www.designandmakeup.se helt gratis. perfekt för den som inte är ett proffs på bloggdesign och vill ha lite hjälp. Kan verkligen rekommendera denna sida, jätte duktig tjej som har sidan!!

Ensamt fredagsmys 1/10

Skrivet 2010-10-01 @ 19:57:04
Ikväll blir det eget fredagsmys för Jonas är på grabbkväll. Det brukar kunna va riktigt skönt att få vara själv en kväll så här i bland men i kväll känns det verkligen inte så. Känns bara ensamt och tråkigt och lessamt att vara själv ikväll... :(   Känner mig inte helt bra heller så det är väll kanske det... men då blir morgon dagen desto bättre och mysigare =)
Så snart blir det Idol och heja fram Chris!! Den gamle härliga sannex sångaren!!!!!
I dag har jag vart med min käre syster på stan en sväng för jag fick sluta tidigare, då passade jag på att byta lite av kläderna jag köpte i går. För i går hade jag en ensam dag på stan, slippa stressa till tåg och dagis. Det va såå skönt, och härligt att få unna sig själv lite kläder för en gångs skull...
sen åkte vi och hämtade Elvira och åkte hem till oss och så färgade jag Jennies utväxt, och jag lyckades än en gång =) Nästa vecka är det min tur att fixa håret, har beställt tid hos en frisör och de va bra många år sen jag va hos en frisör så det ska bli jätte spännande. Kul att få fixa sig så här i höst mörkret, nog för att det vart underbart väder nu några dagar!!!
Nej nu börjar Idol kära vänner, ring och rösta på Chris!!!! Heja heja heja!!!